Dagcreme met spf

DAGCREME MET SPF

DE ROL VAN DAGCRÈME MET SPF

Dagcreme met SPF is een noodzakelijk onderdeel van je dagelijkse huidverzorging. Waarschijnlijk is het ook het meest onderschatte onderdeel. De preventieve werking van SPF is wetenschappelijk uitvoerig beschreven. Toch slaan veel vrouwen deze belangrijke stap over. 

Je hebt vast wel een idee waarom SPF zo belangrijk is voor je huid. Huidkanker is immers de meestvoorkomende vorm van kanker in Nederland en België. Maar er is meer. Veel veel mensen brengen SPF en zonbescherming alleen in verband met de zomer, strand en hitte. Dat is onterecht. 

SPF DAGCREME HET HELE JAAR DOOR

Want de zon schijnt natuurlijk niet alleen bij een fel blauwe lucht. Ook in de winter, herfst, tijdens donkere dagen en regen schijnt de zon. Je ziet hem dan misschien niet, maar hij is er wel. Eigenlijk op alle momenten dat je naar buiten kunt kijken en het buiten licht is, schijnt de zon. En juist die ‘licht-zon’ is heel verraderlijk. Want dan schijnt vooral Uva-straling. Met dagcrème  broad-spectrum SPF bescherm je de huid ook tegen deze Uva-straling.

UVA-STRALING EN UVB-STRALING

In simpele woorden: er zijn 2 vormen van schadelijke Uv-straling. Uvb-straling is misschien wel de bekendste. Deze vorm van Uv-straling is er vooral op de welbekende zomerdagen. Het zorgt voor huidverbranding, roodheid en een verhoogd risico op het krijgen van huidkanker. Maar juist die ‘licht-zon’ is daarin onderschat. Deze wordt door wetenschappers ook gezien als bron voor DNA-schade en huidveroudering.

DAGCREME MET SPF HELPT OOK TEGEN HUIDVEROUDERING

Wat veel mensen als een verrassing komt: Uva-straling zorgt ook voor huidveroudering. Om precies te zijn: 80% van alle huidveroudering is het gevolg van dagelijks zonlicht. En dat komt door twee zaken: Uv-straling droogt de huid uit, waardoor de huid zijn vochtvolume verliest. En daarnaast door de rechtstreekse invloed op huidveroudering. Dagcremè met SPF biedt daar bescherming tegen. 

COMPLETE HYDRATATIE BIEDT VERDERE ONDERSTEUNING

Dagcrème met SPF heeft niet alleen Uv-functie. Het is uiteraard ook gewoon een dagcrème. Het zorgt ervoor dat de huid niet verder uitdroogt. Door de combinatie van hydraterende dagcreme en SPF sla je twee vliegen in in één klap. 

88%

van de ondervraagde klanten vond de huid zachter en stralender  na 1 maand dagelijks gebruik.

*Resultaten gebaseerd op klantenstudie

4/5

van de ondervraagde klanten ervaart een egalere huid 1 maand na dagelijks gebruik.