Gratis verzending vanaf €18 130+ erkende reviews (9,6) Ontevreden? 100% geld terug

Is SPF nodig in de winter?

Is SPF nodig in de winter? Ja, het gebruik van SPF is het hele jaar door belangrijk, ook in de winter. Hoewel de intensiteit van de zon kan variëren afhankelijk van het seizoen en je geografische locatie, zijn de schadelijke UV-stralen nog steeds aanwezig, zelfs op bewolkte dagen. UV-stralen kunnen de huid beschadigen en leiden tot vroegtijdige veroudering, donkere pigmentvlekken en verhoogde kans op huidkanker.
 

In de winter kan de weerkaatsing van UV-stralen door sneeuw het risico op blootstelling aan de zon vergroten, wat bekend staat als het “sneeuwblindheidseffect“. Bovendien kan de combinatie van koude wind en zon de huid gevoeliger maken voor uitdroging en beschadiging.

Daarom is het raadzaam om het hele jaar door een dagelijkse moisturizer met SPF te gebruiken om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, ongeacht het seizoen. Kies een breed spectrum SPF met minimaal SPF 25 en breng het gelijkmatig aan op blootgestelde delen van je huid, zelfs op dagen dat het bewolkt is of als je voornamelijk binnenshuis bent.

 Het gebruik van SPF in de winter helpt niet alleen bij het voorkomen van zonnebrand, maar ook bij het behouden van de gezondheid en jeugdigheid van je huid op de lange termijn.