Wat betekent SPF in dagcreme

WAT BETEKENT SPF IN DAGCREME?

DIT IS WAT SPF IN DAGCREME BETEKENT

Wat betekent SPF in dagcreme? We krijgen die vraag met grote regelmaat. Wie in de winkel een dagcreme koopt, ziet steeds vaker de 3 letters SPF op de verpakking staan. Veelal gevolgd door een getal. 15, 30 of 50.

WAT IS DAN DIE SPF IN DAGCREME?

Het simpele antwoord op de vraag ‘wat betekent SPF in dagcreme?’ luidt: Sun Protection Factor (SPF). Met andere woorden: zonbeschermingsfactor. Factor is een getal. Het drukt uit hoe vaak ‘iets’ gebeurt. SPF factor geeft dan ook aan hoe lang je huid beschermd is in de zon. Het getal komt tot uitdrukking door een vergelijking. 

Laten we zeggen dat een normale huid verbrandt in 20 minuten. Je hebt een SPF-product met SPF 25. Dan duurt het 20 minuten x 25 = 500 minuten voordat je huid zou verbranden. Dat is maar liefst 8,33 uren. Maar let op: dit is een benadering van de meest ideale situatie. Transpiratie en een veeg door het gezicht kunnen je beschermingsfactor flink onderuit halen. 

MAAR WAT IS DAN DE ROL VAN DAGCREME?

De dagcreme heeft huidverbetering en actieve hydratatie als belangrijkste eigenschap. De SPF heeft de taak van zonbeschemer. Die combinatie maakt een SPF dagcreme een veelzijdig instrument bij huidverbetering. Veel vrouwen onderschatten de rol van SPF namelijk als belangrijkste element om rimpelvorming en pigmentlvekken een halt toe te roepen. 

VERLICHTING VAN DONKERE PIGMENTATIE

Wie donkere pigmentvlekken heeft, kan ook baat hebben bij het gebruik van een Niacinamide Moisturizer. Studie hebben aangetoond dat Niacinamide pigmentatie helpt verlichten. Hierdoor zouden donkere pigmentvlekken minder donker worden. Deze effecten zijn klinisch aangetoond bij dagelijks gebruik voor een periode 6 weken. 

NIACINAMIDE MOISTURIZER VERBETERT COLLAGEEN

Niacinamide Moisturizer heeft ook een positief effect op de collageenproductie. Zelfstandig en in combinatie met andere ingrediënten verbetert Niacinamide het bindweefsel en de collageensynthese in de huid. Studies laten zien dat Niacinamide niet alleen de collageen synthese stimuleert, maar ook afbreuk van collageen helpt vertragen.

88%

van de ondervraagde klanten vond de huid zachter en stralender  na 1 maand dagelijks gebruik.

*Resultaten gebaseerd op klantenstudie

4/5

van de ondervraagde klanten ervaart een egalere huid 1 maand na dagelijks gebruik.

SPF DAGCREME PROBEREN?